2012. november 3., szombat

Egyre népszerűbb a mobilinternet


Túlszárnyalják a mobil készülékek a személyi számítógépet?


Az IDC vállalat friss piackutatási eredményei azt mutatják, hogy az internetezők sokkal gyakrabban használnak okostelefonokat és tableteket a világhálón való szörfözéshez, mint PC-ket.

Vajon mi lehet ennek az oka? Az IDC nyilatkozata szerint a kulcs a mobil eszközök könnyebb kezelhetőségében, felhasználó-orientált mivoltában rejtőzik, melyek új lehetőségeket nyitnak meg a fogyasztók előtt.
A személyi számítógép így lassan háttérbe szorul?

A mobilinternet terén jelenleg az USA áll az élen. Mögötte sorakozik fel Európa és Japán.

Az átalakuló internetezési módok jelentős változásokat hozhatnak. Például míg a  közösségi hálók használata négy év múlva némiképp csökkenhet, addig a mobil hirdetések piacára az új trendek kedvezően hathatnak.

Személyi számítógép

A PC /personal computer/ nem kapcsolódik központi számítógéphez, teljesen független, a végfelhasználó kezelésében áll.

A személyi számítógépek kifejlesztése terén úttörő munkát végzett az IBM, illetve az Apple.

A mobilinternet

A mobilinternet lényege, hogy az internethez hordozható, vagyis /ahogyan a nevében is benne van/ mobil eszközökön, mobiltelefonon vagy mobilinternetezésre alkalmas modemen keresztül csatlakozunk.

Hazánkban a Telenor, a Vodafone és a T-Mobile mobilszolgáltatók közvetlenül biztosítják a mobilinternetet. Általuk válik lehetővé a virtuális szolgáltatás is, ami többek között a Digi, az Invitel és az Enternet nevéhez kötődik.

A vezeték nélküli kapcsolat módszerei közé sorolható még a wi-fi és a bluetooth. Ezen módszerek hatótávolsága azonban nem akkora, mint a mobilinterneté.  

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése